Rólunk

Blümchen vom Ihlwald (hívónevén Alice) 2009. június 5-én született meg Németországban, ő lett életem első vörös-fehér ír szettere. Nagyon sok örömet és boldogságot hoz a mindennapjaimba, és vele elkezdtem beletanulni a nagybetűs KUTYÁS ÉLETBE. A hozzá fűzött reményeimet mind a munkában, mind a kiállítások világában is túlszárnyalta, emellett általa egyre fokozódott a fajta iránti szeretetem és érdeklődésem.

Hogyan kezdődött?
Mindig is rajongtam az állatokért, így kerültem a Kaposvári Egyetemre az Állattenyésztő mérnök szak hallgatójaként 2006-ban. A 2010-es évben megszereztem az állattenyésztő mérnök diplomát, majd 2012-ben a mesterképzést is elvégeztem, ugyanezen a szakon. Gazdasági állatok, valamint társ- és hobbiállatok tenyésztéséhez kapcsolódó specializációs tárgyakat is hallgathattam. Csodás éveket töltöttem el ott, sok barátot szereztem. Megismerkedtem pár diáktársammal is, akik az egyetemi kennelsoron tartottak kutyát. Láttam, hogy milyen sokat foglalkoznak a gazdik kedvenceikkel és milyen jó közösségi élet zajlik a kutyások között. Egy barátom akkor vásárolta meg jövőbeni kennelének alapító szukáját. Rádöbbentem, hogy erre nekem is megvan a lehetőségem. Nézelődtem az interneten, több fajta is szóba került, főleg vadászkutyák, de a szívem mindig a szetterek felé húzott. Már ekkor volt egy vörös ír szetter családtagunk otthon, ő Lord, de tudtam, hogy ő nem viselné jól az új környezetet.

Valahogy elkeveredtem az interneten a német és osztrák fajtaklubok oldalára, ahol legnagyobb meglepetésemre több vörös-fehér ír szetter almot is találtam. Már mielőtt Lord hozzánk került volna, akkor is tetszett a fajta, de csak
könyvekben láttam. Magyarországon nem lehetett kiskutyát venni, így vörös ír szetterünk lett. Ő azóta is velünk él, már idős kutyaként, de változatlanul határtalan szeretettel és lelkesedéssel a család, és minden élőlény iránt. Lordi egy szeretetbomba, nagyon illedelmes, tündéri kan. Szerintem nem is tud róla, hogy gonoszság is létezik a világon és ez így is van jól. Akkor boldog, ha a családdal lehet.

dscn6283100_8645
Nos, onnantól kezdve, hogy felfedeztem, nem is olyan elérhetetlen már egy vörös-fehér kiskutya, nem volt visszaút. Több tenyésztővel leveleztem, míg egy alomra szűkítettem a választást. A kiskutyák Németországban voltak, ezért nem tudtuk meglátogatni őket, de folyamatosan kaptuk róluk a leírást és a képeket. Amikor nyolc hetesek lettek, elindultunk és több mint ezer kilométer kalandos utazást követően megérkeztünk a német kisvárosba, Bad Segebergbe. Izgatottan kerestük meg a pontos címet. Kiszálltunk a kocsiból, csengettünk. Kutyaugatás! Jó helyen járunk, majd’ kiugrott a szívem! Bementünk, és a hátsó kertben életemben először megpillantottam a kis foltos kölyköket! Leírhatatlan érzés volt, alig hittem a szememnek! A képek alapján volt egy kis szuka, akit kiválasztottunk és élőben is úgy találtuk, igen, Ő lesz az!
Elbeszélgettünk még a tenyésztővel, Sabine Cziesla-val, majd egy nehéz éjszaka után végre véglegesen elhozhattam a kiskutyám! Nagyon boldog voltam és egyszerűen nem tudtam betelni vele. A hazaúton kapott is nevet a kiskutya. Alice.

Így kezdődött a szerelem, ami azóta is töretlenül tart. Alice csodálatos kutya, igazi társam. Négy hónapos korában már jött velem az egyetemre. A kennelsort hamar megszokta, nagyon jó szocializációs lehetőség volt és lelkesen dolgozott a kutyaiskolában is. Még születésének évében voltunk kiállításon is bébi osztályban, azóta több champion cím birtokosa és 2013-ban világgyőztes címet szerzett, nemzetközi munkavizsgával rendelkezik. Nagyon büszke vagyok az eredményeinkre. 2013 Karácsonyára érkeztek az első kiskutyáink, sok munkával és rengeteg örömmel járt a nevelésük, hogy aztán új családhoz kerülhessenek.

p1190809 dscn6065 kep-56

Egy évvel később, 2014-ben Csehországból érkezett hozzám Beauty Bloom Artegerd, akit Mila néven hívunk. Szerencsés vagyok, hogy a tenyésztőjétől megkaphattam őt. Mila egy bájos kislány, elragadó természetének a négy- és a kétlábúak sem tudnak ellanállni. Időközben Alice-nél rosszindulatú emlődaganatot találtak, ezért az egészsége érdekében nem lehetnek már utódai, de nagyon jól érzi magát velünk “nyugdíjasan” is.

A jövőben Milával folytatódik majd a kennel története.

img_1434